Gamere har talent for poker


Det er ingen tvil om at gamere har alle forutsetninger for å bli vellykkede pokerspillere. Tross alt trenger man mange av de samme kvalitetene og evnene for å lykkes innen både spill og kortspill. Det finnes mange eksempler på eks-gamere som har gjort det godt rundt pokerbordet, men den mest kjente er uten tvil mannen bak nicket ”ElkY”, Bertrand Grospellier.

Den franske pokerproffen har hentet hjem turneringsgevinster for over 10 millioner dollar, noe som gjør ham til en av historiens mestvinnende spillere. Men det er ikke bare i liveturneringer han gjør det godt, han er en meget aktiv nettspiller også. ElkY var den første spilleren til å nå VIP-nivåene Supernova og Supernova Elite hos PokerStars , som begge krever ett vanvittig spillvolum med høye innsatser i løpet av kort tid.

Hvilke fordeler har gamere?

Alle som er glade i å bruke tiden sin på dataspill får jevnlig høre det fra venner, familie og kollegaer: du kaster bort tiden din! Men gjør man egentlig det? Ifølge et intervju gjort med ElkY sitter i hvertfall Starcraft-spillere igjen med et spesielt sett med ferdigheter som passer perfekt for pokerspillere.

Akkurat som med de aller fleste andre sporter, er man nødt til å ha sterk viljestyrke og en egen evne til å prestere under press for å nå toppen. I turneringsspill er det kun en vinner, og det nytter ikke å bli nervøs og ta gale avgjørelser når det er fem stykker igjen.

Poker er et spill hvor flaks har innvirkning på resultatet ditt. Alt du kan gjøre er å spille optimalt ut i fra det du vet. Dette krever standhaftighet og mental styrke for å unngå å bli påvirket av perioder med uflaks.

Erfaringsbaserte valg

En viktig fellesnevner for poker og Starcraft er at begge spillene er basert på erfaring fra tidligere spill. Man må til enhver tid ta avgjørelser etter beste evne basert på mangelfull informasjon – i poker vil man måtte gjette seg til hva motstanderen har på hånden, eller et sett med hender han sannsynligvis har, og beregne taktikken ut i fra det.

Dette gjør det viktig å beherske både tekniske, strategiske og psykiske aspekter ved spillet – for det kan jo hende han bluffer?

Rask oppfattelsesevne

Et av kjennetegnene ved spillere på toppnivå i de fleste dataspill, er at de klarer å gjøre mer på kort tid enn andre spillere. For å prestere i toppen i Starcraft kreves det vanvittig mange aksjoner, altså museklikk eller tastetrykk per minutt. De beste ligger på rundt 400 i minuttet – og hvert av disse klikkene representerer et valg som spilleren har tatt om hva som er den optimale strategien videre i spillet.

Dette lar seg enkelt overføre til det å spille på mange pokerbord samtidig på nettet. Man må følge med på flere forskjellige fronter, og basere taktikken og spillestilen sin på det man har tilgjengelig av informasjon, selv om det ikke nødvendigvis gir et komplett bilde av situasjonen.

Det finnes garantert mange andre dataspill som også gir samme typer fordeler som Starcraft, så hvis du har lyst på litt variasjon er det kanskje på tide å prøve litt poker?

ElkY har i hvertfall påvirket en av sine tidligere kollegaer, nemlig Starcraft-legenden ”BoxeR”, som for et snaut år siden signerte en avtale om å bli profesjonell pokerspiller . Tiden vil vise om det fungerer like godt for ham som for Grospellier, men ifølge argumentene fra den franske pokerproffen har han alle forutsetninger for å lykkes rundt pokerbordet også.