Det vanskelige valget mellom Mac eller PC


Valget mellom Mac og PC er et personlig valg. Her kan du lese om noen av forskjellene mellom dem.

Funksjoner og sikkerhet


Mac starter og slår seg av raskere enn en PC. Mac er litt mindre utsatt for virus, men en Mac er ikke immun. De fleste virus er laget for PC, fordi det er flest PC-brukere. Men det er også mange som lager virus for Mac.

De fleste virusene kommer dessuten over nettet. Da er alle maskiner like utsatt. De som bruker PC tenker mer på sikkerheten. Følelsen av usårlighet kan gjøre Mac-brukerne mer uforsiktige.

PC krasjer ikke oftere enn Mac. De fleste krasj skyldes bruk av programmer fra tredjepart. Der er begge maskinene utsatt.

Det dukker opp færre bobler og advarsler på Mac. Samtidig er PC mindre sparsommelig. Windows har mange flere funksjoner, flere programmer og tilkoblingsmuligheter. Kameraer og TV-er kan kobles til PC, men sjelden til Mac. Microsoft Office fungerer også best på PC.

Maskinutvalg og programvare


PC-er finnes i mange størrelser og varianter, fra små, bærbare maskiner til stasjonære maskiner med stort minne og masse programvare. Stasjonære maskiner kan utvides med grafikkort og prosessorer. Mac har bare ni modeller.

Mac er enklere i bruk. Men dersom du ønsker mer avanserte innstillinger og valg, er PC et bedre valg.

Mac er lettere å selge brukt. Samtidig koster Mac mer i innkjøp. Den høye verdien gjør den også mer interessant for tyver.

Mac OS X og Windows 7 er ganske jevngode. Begge maskinene gjør de vanlige jobbene like godt.