Spill og underholdning på populære stasjonære spillkonsoller


De mest kjente stasjonære spillkonsoller er Xbox 360, Nintendo Wii og PS3. Her skal vi sammenligne disse tre og vurdere forskjeller og likheter.

Spillutvalg


Nintendo Wii har mange velkjente helter i spillene sine, som Super Mario, Kirby og Donkey Kong. XBox 360 og PlayStation 3 deler mange spill. Spillene er generelt like gode å spille på begge konsoller.

PS3 er blant annet kjent for bilspillene Gran Turismo og Motorstorm. De tilbyr spill for barn, voksne og tenåringer. Barnespillene varierer fra de morsomme til de lærerike. Viva Piñata er velkjent. Halo og Gears of War passer for de litt eldre. Forza-serien med bilspill passer for alle.

Styringssystemer


Wii kommer med bevegelsesstyring. PS3 og Xbox 360 har vanlige spillspaker når de kommer. PlayStation tilbyr bevegelsesstyring, men den må kjøpes som ekstrautstyr.

Xbox har et system som kalles Kinect. Der styrer man spillet med kamera og mikrofon. Dette systemet er mer fleksibelt enn systemene til Wii og PS3. Med Kinect kan man hoppe, vinke og gjøre andre bevegelser for å styre spillet.

Internettspill


Alle konsollene har internettspill. Xbox og PS3 er litt bedre tilrettelagt for denne typen spill. Xbox har ingen nettleser, men konsollen har mikrofon slik at spillerne kan snakke sammen over nettet. Konsollene tilbyr hver sin nettbutikk. Nettjenestene til Wii er gratis. PS3 og Xbox krever betaling for enkelte av tjenestene og innholdet sitt.

Tilleggsunderholdning

Nintendo Wii er mer en ren spillmaskin enn de to andre konsollene. PS3 og Xbox tilbyr variert underholdning, ettersom de kan spille av DVD-filmer og vise filmer og bilder fra datamaskinen. Det kan ikke Wii.

Valget er ditt!