The Political Machine 2012 krever strategi


De som er lei av skytespill og krigsspill, kan prøve et politisk spill. The Political Machine 2012 er et spill om politisk maktkamp. Man skal bygge opp en valgkamp og få kandidaten sin valgt til president i USA.

Spillbrettet er et kart over USA. Hver stat har en farge som viser hvem som leder meningsmålingene. Rødt er for republikanere, blått for demokrater. Lilla markerer vippestater.

Velg din kandidat


Du kan velge blant flere kjente politikere og finne den kandidaten du ønsker å satse på. Alle politikerne har sine særpreg, sterke og svake sider. Noen har karisma, andre er religiøse og samler stemmer fra religiøse velgergruppene. Noen er smarte, og noen er dyktige til å skaffe pengedonasjoner.

Valgkampen foregår over et visst antall uker, vanligvis 41. Du må bygge opp en politisk kampanje, skaffe støtte fra viktige velgergrupper og organisasjoner og velge de rette medhjelperne til kampanjen. Reklamekampanjer og gode taler er viktige, og man må samle inn penger til valgkampen.

Forskjeller i den nye versjonen

Dette spillet er egentlig en oppdatert versjon av det første spillet. Det første spillet hadde en enkel kampanjeinnstilling, der utfordrerne ble vanskeligere å slå etter hvert. Denne versjonen gjør at man kan spille mot andre på nettet.

Spillet har mye humor, men det er ganske realistisk og lærerikt. Kandidatenes hjertesaker kan bli avgjørende i valgkampen. Det er ikke alltid lurt å satse på sikre, ukontroversielle saker. Kontroversielle saker kan få velgerne til stemmeurnene.

Spillet passer best for de som er interessert i politikk og litt strategi

Les om flere spill på vår nettside.